ŽEPČE

Blagdanska čarolija uz grah i kuhano vino

Trajat će četiri dana, od 10 do 16 sati

Sa sajma. R. Agić

Piše: R. Ag.

19.12.2019

U organizaciji Doma kulture i Općine u Žepču je otvoren 8. božićno-novogodišnji sajam „Blagdanska čarolija“. Ove godine učestvuje 20 izlagača s područja ove i susjednih općina.

Ponuda proizvoda na sajmu je dosta šarolika. Izloženi su nakiti, božićni ukrasi, proizvodi od meda, suhomesnati proizvodi te razne vrste kolača, a cijene su prilagođene za svačiji džep.

Svoj štand na sajmu postavili su i učenici Osnovne škole „Žepče“ koji u okviru humanitarne akcije „Srce nije kamen“ prodajom kolača, nakita i čestitki pomažu u prikupljanju novca za kupovinu darova za učenike kojima su potrebni odjeća i obuća.

Grah pripremili planinari. R. Agić

Organizator se potrudio da za sve prisutne osigura besplatni čaj, a ko je želio, mogao se počastiti i kuhanim vinom i grahom koji sad već tradicionalno na otvaranju pripremaju gastro znalci iz Planinarskog društva (PD) ''Vis'' i Gorske spasilačke službe (GSS).

Sajam će trajati četiri dana u vremenu od 10 do 16 sati, a posjetioci će, između ostalog, moći uživati u degustaciji specijaliteta pripremljenih po starim narodnim receptima i uživati u muzičkom i kulturno-zabavnom programu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.