ZENICA

''Djeda Bajkeri'' spremili paketiće za djecu bez roditeljskog staranja

U sklopu akcije „Paketići za osmijeh“, svih 89 štićenika te ustanove i ove su godine dobili svoje novogodišnje paketiće sa slatkišima i igračkama

Bajkeri u Zenici. Fena

Fena

22.12.2019

Dvadesetak članova Moto kluba „Condor“ iz Zenice, nakon defilea gradskim ulicama na svojim motociklima te obučeni u kostime Djeda Mraza, tradicionalno su, 14. godinu zaredom, novogodišnjim paketićima darovali djecu iz JU Dom-porodica, koja skrbi o djeci bez roditeljskog staranja.

U sklopu akcije „Paketići za osmijeh“, svih 89 štićenika te ustanove i ove su godine dobili svoje novogodišnje paketiće sa slatkišima i igračkama, dok su za bebe „Djeda Bajkeri“ pripremili paketiće s higijenskim potrepštinama za njihov uzrast. 

Svake godine s nestrpljenjem, već od 1. decembra, iščekujemo ovu manifestaciju. Radujemo se njihovom dolasku, jer smo sigurni da će nam ponovo doći. 

- Mi smo i ove godine za njih pripremili priredbu, da pokažemo koliko su ova djeca talentirana i koliko smo zajedno - kaže direktorica JU Dom-porodica Draženka Subašić. 

Predsjednik MC „Condor“ Robert Mijač istakao je da su sretni što se ponovo imaju priliku družiti sa štićenicima te ustanove, makar ih ove godine vrijeme nije poslužilo. Umjesto snijega i zimskog ambijenta, tokom njihovog ovogodišnjeg dolaska sve je vrijeme padala kiša. 

- Drago nam je ipak da im možemo uveličati novogodišnje praznike, jer, kao i svake godine, tu smo da usrećimo ovu djecu - kazao je Mijač, koji je sa svojim kolegama prisustvovao i priredbi koju su štićenici pripremili u njihovu čast.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.