MAGLAJ

Neka ljubav, mir i nada budu oslonac

Božićnu misu predvodio je vlč. Franjo Tomić uz vlč. Nikolu Lovrića

Misu je predvodio je vlč. Franjo Tomić. N. Bradarić

Piše: N. Br.

25.12.2019

U prepunom Svetištu Leopolda Mandića u Maglaju služena je misa ponoćka. Prisustvovali su brojni vjernici maglajske župe, oni koji žive ovdje, ali i oni koji su iz inozemstva došli za praznike jer Božić je porodični i praznik ljubavi, zajedništva i mira.

Božićnu misu u Svetištu predvodio je vlč. Franjo Tomić uz vlč. Nikolu Lovrića, svećenika u penziji.

Osim vjernika katolika, ponoćki su prisustvovali brojni građani drugih vjeroispovijesti, kao i čelnici lokalne vlasti Svjetlana Zamboni, predsjedavajuća Općinskog vijeća, i Mirsad Mahmutagić, načelnik.

Prisustvovali brojni vjernici. N. Bradarić

- Pozdravljam sve vas, ali i one koji godišnje dolaze u crkvu za Božić ili Uskrs, neka vas sve obasja milost Božija. Pozdravljam i sve goste koji ne ispovijedaju katoličku vjeru, ali su došli ove noći s nama podijeliti radost. Neka i oni budu sudionici naše molitve, da u svojoj raznolikosti slavimo jednoga Boga, da u svojoj ljudskoj slabosti veličamo onoga koji nam je dao život, koji nas drži na životu i koji će nam udijeliti novi život - poručio je vlč. Tomić.

Tokom ponoćke vlč. Tomić posebno se osvrnuo na potrebu njegovanja stare tradicije i običaja, ali i problem otuđenosti ljudi.

- Želim da duh Božića zavlada u pojedincu, obitelji i široj zajednici. Neka vam ljubav, mir i nada budu oslonac - dodao je vlč. Tomić.

Nakon ponoćke, vjernici su slavlje nastavili i ispred Svetišta, a najmlađi su mogli uživati u vatrometu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.