REAKCIJE

Nakon incidenta u Gradskom vijeću Zenica, Meldina Ugarak za "Avaz": Žene nisu dobrodošle u politici

Zastupnica u Skupštini ZDK i dugogodišnji borac za djecu i odrasle sa posebnim potrebama zamalo fizički odstranjena sa sjednice

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

26.12.2019

Novi incident na sjednici Gradskog vijeća u Zenici zabilježen je danas, kada je Meldina Ugarak, zastupnica u Skupštini ZDK, pokušala da uđe na sjednicu, u čemu su joj je zaštitar kojeg je direktno zaposlio Fuad Kasumović, zabranio ulazak na sjednicu.

Naime, Ugarak je bila dugogodišnja direktorica Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a ogorčena je nakon što je pregledom nacrta budžeta Grada Zenica za 2020. godinu uvidjela da ovoj ustanovi nije planirana niti jedna marka.

Zbog toga je došla danas na sjednicu kako bi tražila da se u budžetu, koji je na dnevnom redu, predvide sredstva za Centar. Međutim, naišla je na problem. 

Nakon svega Meldina Ugarak je za “Avaz” govorila o ovom skandaloznom događaju.

Prema njenim riječima, kao zastupnica, ima puno pravo da prisustvuje sjednici, posebno zato što se radi o javnom pitanju - budžetu Grada Zenica za 2020. godinu.

- Nakon svega što se dogodilo, činjenica, osjećala sam se uznemireno, ali nimalo uplašeno. Žene, bez obzira na to kojom se problematikom bavile, nisu dobrodošle u politici. Hvala Bogu, ja znam koji je moj cilj i neću od njega odustati. I dalje ću se boriti za djecu i odrasle sa posebnim potrebama i u tome ću ostati istrajna - kazala je ona.

Na kraju je izrazila nadu da će, s obzirom na to da je budžet povučen s dnevnog reda, ipak biti planirana sredstva i za Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama ZDK.

U nastavku pogledajte kompletan razgovor sa zastupnicom Ugarak, u kojem, između ostalog, govori o današnjem incidentu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.