MAGLAJ Akcije pomoći „Merhametu“

Donirana hrana za narodnu kuhinju

Pripremljeni bogatiji obroci

Piše: N. Br.

Značajna pomoć za korisnike kuhinje

Foto: N. Bradarić


Kraj godine je obično prilika da se iskaže briga i za one koji su u stanju potrebe i da im se na neki način uljepšaju praznični dani.

Tako je kompanija „DM drogerie markt“ Sarajevo, u okviru projekta ''Giving Friday'', uvrstila i Narodnu kuhinju Regionalnog odbora „Merhamet“ Maglaj. Donirana su sredstva za pripremu obroka za 162 korisnika kuhinje. Korisnici su tako dobili puno bogatiji obrok koji se sastojao od pečene piletine s rižom, zeljanice i sirnice, mlijeka, jogurta, kolača i banana.

- Pozivamo i druge kompanije da se uključe u naš humanitarni rad - rekla nam je Sanela Omerović, direktorica RO „Merhamet“.

  • Svoj doprinos dali i učenici Prve OŠ

    Svoj doprinos dali i učenici Prve OŠ

    Foto: N. Bradarić


Prehrambene artikle donirali su učenici Osnovne škole „Maglaj“ s učiteljicama Jadrankom Huseinbašić i Jasminkom Ljevaković, učenici i uposleni Mješovite srednje škole i Gimnazije „Edhem Mulabdić“, a nije izostala ni pomoć iz Prve osnovne škole.

Učenici VI3 razreda su sa svojom razrednicom Ekremom Duraković posjetili prostorije „Merhameta“ i uručili novčanu donaciju za pomoć stradalom stanovništvu Albanije.

Više o temi

NA VRH

Komentari