PROSLAVE

Zeničani uz pjesmu i vatromet dočekali Novu 2020. godinu

Regina i Mostar Sevdah Reunion priredili muzički spektakl za pamćenje

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

1.1.2020

Doček u Zenici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Brojni Zeničani odlučili su ispratiti 2019. i dočekati Novu 2020. godinu na gradskom Trgu, gdje su ih zabavljali odlično raspoloženi Mostar Sevdah Reunion i Regina.  

Novogodišnje slavlje u gradu čelika počelo je još 30. decembra i to koncertom Šerifa Konjevića, a kruna novogodišnje euforije bio je večerašnji koncert najprije Regine, a potom Mostar Sevdah Reuniona koji su na krcatom trgu, pred oko 5.000 posjetilaca, priredili muzički spektakl za pamćenje.

Odlično raspoloženi Zeničani uglas su pratili sve izvođače, a cjelokupan doček na otvorenom prošao je bez incidenata.

Tačno u ponoć uslijedio je spektakularni vatromet, nakon čega se sugrađanima kratko obratio Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, koji je svima poželio mnogo sreće i uspjeha u godini pred njima.

-Evo nas kao u Sidneju s vatrometom. Dragi građani i gosti, sve što vam je bilo lijepo u 2019. godinu, nek se nastavi u 2020. godini. Sve ono neostvareno u prošloj, nek vam se ostvari u novoj godini. Puno zdravlja, sreće, uspjeha i ljubavi. Nadam se da uživati noćas uz predivne grupe. I, na kraju, želim reci, nemojte padati u apatiju i beznađe. Pokazao sam vam da jedan čovjek može promijeniti sistem. Nemojte se nikada predavati. Svi koji su sumnjali da to ne može jedan čovjek, ja sam dokaz da može - rekao je Kasumović.

Uprkos niskoj teperaturi, ništa nije moglo utjecati na dobro raspoloženje građana, a odličan provod na trgu nastavljen je uz zajednički nastup Regine i Mostar Sevdah Reuniona.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.