BREZA

Najvažnija obnova domova za socijalno ugrožene građane

Izgrađeni vodovodi, sanirana klizišta, putevi, opremljen Dom zdravlja, nakon 10 godina donesena Strategija razvoja

Zaimović: Imamo tim koji radi za napredak građana. S. Spahić

Piše: S. S.

3.1.2020

Breza je, po uspješnosti, 33. općina u BiH iako, prema godišnjem budžetu kojim raspolaže, na tako visokom mjestu ne bi mogla biti ni slučajno, kaže načelnik općine Breza Munib Zaimović (SBB) govoreći o rezultatima koji su u ovoj općini postignuti u toku 2019. godine.

Kao najznačajniji projekti istaknuti su obnova domova za pet porodica koje su u stanju socijalne potrebe, novoizgrađeni vodovodi Slivno i Bukovik, gradnja kolektora za otpadne vode na rijeci Stavnji, rekonstrukcija i sanacija nekoliko klizišta te rekonstrukcija lokalnih puteva.

Formirano je i opremljeno Dobrovoljno vatrogasno društvo, a nabavljen je i minibus za prijevoz pacijenata na hemodijalizu. Modernizirana je i ulična rasvjeta, a u Domu zdravlja opremljena je stomatološka ambulanta.

Prvi put u posljednjih deset godina donesena je Strategija razvoja te je uvedeno participativno budžetiranje, finansiranje najboljih projekata koje kandidiraju građani.

- Iako nam je budžet za 2020. godinu samo 6,2 miliona KM, siguran sam da ćemo postići još bolje rezultate, jer imamo tim koji iskreno radi za napredak građana – rekao je Zaimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.