IZA KULISA Sinana Gluhića ponio mikrofon

Uoči sjednice GV-a: Urednik RTV Zenica zapjevao narodnjake, pjesme za djecu, učio Fatihu…

Na trenutke je to ličilo na šou, dok je Gluhić pjevao narodnjake, potom je učio Fatihu, možda za radnike “Zenicatransa”, a onda su uslijedile brojalice “Eci-peci-pec”, a zatim i pjesmice za djecu poput one “Zeko i potočić”

D. Pa. / Avaz.ba
03.01.2020 13:41

Gluhić priredio šou

Foto: D. Pašalić

I dok cijela država bruji o problemu preduzeća “Zenicatrans” i s nestrpljenjem se iščekuje 7. hitna sjednica Gradskog vijeća (GV) Zenica, na kojoj će biti poznata sudbina ovog preduzeća koje prolazi kroz najteže dane od svog osnivanja, neki očito ne mare za to. 

Naime, uoči sjednice zabilježen je nesvakidašni primjer ponašanja u sali Gradskog vijeća, za vrijeme tehničke probe, kada je Sinan Gluhić, inače uposlenik Radio-televizije Zenica i, neformalno, urednik televizije, zvanično rukovodilac Službe proizvodnje programa, priredio šou poput onog “Nikad nije kasno”.

Na trenutke je to ličilo na šou, dok je Gluhić pjevao narodnjake, potom je učio Fatihu, možda za radnike “Zenicatransa”, a onda su uslijedile brojalice “Eci-peci-pec”, a zatim i pjesmice za djecu poput one “Zeko i potočić”.

Prisutni u sali Gradskog vijeća također su komentirali da sve podsjeća na šou “Nikad nije kasno” te da ga je ponio mikrofon, na šta je Gluhić prokomentirao da je “za neke suviše kasno” i da “pjesma uvijek dobro dođe”.

Još nije poznato je li se izjava da je “za neke suviše kasno” odnosilo na radnike “Zenicatransa”, što će biti poznato nakon okončanja vanredne sjednice.

Komentari

NA VRH