ZENICA Muhamedu Šišiću od četvrtka se gubi svaki trag

Pogledajte opsežnu potragu timova MUP-a ZDK za nestalim mladićem

Pretražuju se šume, napušteni objekti, ali i sva druga mjesta za koja se pretpostavlja da bi mogla dati rezultate

D. Pa. / Avaz.ba
06.01.2020 17:10

Na širem lokalitetu Zenice i danas je nastavljena opsežna potraga za mladićem Muhamedom Šišićem (26) iz Zenice, kojem se od četvrtka gubi svaki trag. 

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, ističe da su nastavljene aktivnosti na pretrazi terena i šireg područja Zenice, sve s ciljem pronalaska mladića čiji je nestanak prijavljen policiji.  

- U skladu s procjenama i saznanjima, angažirani su dodatni policijski i nekoliko timova Specijalne policijske jedinice koji pretražuju područja Gornje Zenice i Krivača. U potragu su uključeni i pripadnici zatvorske straže zeničkog zatvora – kaže ona. 

Napominje da se pretražuju šume, napušteni objekti, ali i sva druga mjesta za koja se pretpostavlja da bi mogla dati rezultate.  

Uz timove MUP-a ZDK, u potragu su se sinoć uključili i Gorska služba spašavanja Zenica, a od jutros i pripadnici zatvorske straže Kazneno-popravnog zavoda Zenica, koji pretražuju teren i pregledaju šume u blizini zatvora.  

Nažalost, do objave ovog teksta, mladić nije pronađen. Porodica apelira na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o mladiću da o tome obavijeste policiju. Posljednji put Šišić je na sebi imao crnu jaknu, farmerke i smeđe cipele.  

Tagovi

Zenica MUP ZDK

Komentari

NA VRH