ZENICA

Sarvan: Daju nam mrvice na koje ne pristajemo

Od ujutru stupamo u štrajk glađu kako je i najavljeno, kaže Sarvan

Huso Sarvan. D. Pa.

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

6.1.2020

Iako je danas odblokiran račun preduzeća “Zenicatrans”, o čemu je pisao naš portal, Huso Sarvan, predsjednik Sindikata radnika, ističe da to neće utjecati na njihovu odluku o supanju u štrajk glađu najavljenom za sutra. 

-Daju nam mrvice na koje mi ne pristajemo. Sve ostaje isto. Mi od ujutru stupamo u štrajk glađu kako je i najavljeno - kaže Sarvan. 

Ističe da najavljeni štrajk glađu ostaje i počinje od sutra u 7 sati, a pristupit će mu demobilisani borci, ratni vojni invalidi i ostali radnici preduzeća. 

- Štrajk glađu i deblokada stanice će se prekinuti pod uvjetom da Gradska uprava preuzme dug reprograma i Poreznoj upravi uplati PIO, MIO i zdravstveno osiguranje, postupe po zaključku povodom razmatranja prijedloga rješavanja aktuelne problematike u preduzeću i uključe se u rješavanje obaveza prema ostalim dobavljačima i dužnicima, te isplate plaće za oktobar, novembar i decembar prošle godine - izričit je on. 


Ilustracija. Arhiv

Ilhana Beganović, izvršna direktorica, odnosno tehnički direktor “Zenicatransa”, reagirala je na Sarvanove izjave da je otišla na godišnji odmor.

-Na bolovanju sam, pijem antibiotike i nisam na godišnjem odmoru - kaže Beganović.  

Podsjetimo, deblokada računa uslijedila je nakon što je postignut dogovor da potraživanjima “Zenicatransa” prema Rudniku u Zenici preduzeće zatvori dug prema Poreznoj upravi.  

- Nakon što se potpiše cesija s Rudnikom, "Zenicatransom" i "Tioilom", očekuje se uspostava pojedinih prijevozničkih linija. Već od sutra očekujemo da počnu pojedine linije, ne možemo odjednom sve jer sedam vozila čeka registraciju, za šta nam treba 15.000 KM, koje očekujemo da osiguramo od priliva sredstava - kaže Darmin Terzić, direktor “Zenicatransa”.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.