SRAMOTNO

Kasumović umjesto rješenja za “Zenicatrans” predložio referendum

I dok svi očekuju konkretan potez, gradonačelnik Kasumović “igrao” bi se referenduma, dok će od sutra, ionako iznemogli, brojni radnici preduzeća, među kojima i demobilisani borci i ratni vojni invalidi, početi štrajk glađu

Fuad Kasumović. D. Jurišić

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

6.1.2020

Novi viralni hit, uprkos itekako ozbiljnoj situaciji koja vlada u preduzeću “Zenicatrans” koje je pred kolapsom, u režiji Fuada Kasumovića, zeničkog gradonačelnik iz Gornjeg Vakufa, je njegov prijedlog za raspisivanje referendum sa pitanjem “Da li Grad Zenica treba izdvojiti budžetska sredstva za rješavanje finansijske krize u “Zenicatransu”?". 

I dok svi očekuju konkretan potez, gradonačelnik Kasumović “igrao” bi se referenduma, dok će od sutra, ionako iznemogli, brojni radnici preduzeća, među kojima i demobilisani borci i ratni vojni invalidi, početi štrajk glađu. 

Kako je naveo u obrazloženju, Gradsko vijeće (GV) dosad je u nekoliko navrata na sjednicama razmatralo pitanje problematike i stanja u “Zenicatransu”, te donijelo određene zaključke. 


Fuad Kasumović. Arhiv

-Iako većina u GV Zenica smatra da se decenijska finansijska dubioza “Zenicatransa” treba sanirati sredstvima iz budžeta, većina građana s kojima se susrećem svakodnevno nisu takvog mišljenja i ne podržavaju takvu politiku. Shodno svemu, predlažem da Vijeće usvoji prijedlog o referendumu - navodi se, između ostalog, u Kasumovićevom prijedlogu.

Ova nova vijest iz Gradske uprave, koju potpisuje Kasumović, izazvala je salvu negativnih komentara. Niko ne može vjerovati da se u situaciji kada se preduzeće, koje hrani brojne porodice, nalazi pred gašenjem neko može baviti referendumima, umjesto rješenjima. 

Ovaj potez pojedini građani na društvenim mrežama prokomentirali su i kao provokaciju, ali i sprdnju s radnicima i preduzećem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.