ZENICA

U naredni četvrtak o budžetu i sudbini "Zenicatransa" na sjednici Gradskog vijeća

Neko mora odgovarati za stanje u “Zenicatransu”, poruka je sa sastanka Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica

Zenica. D. Pa.

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

9.1.2020

Neko mora odgovarati za stanje u “Zenicatransu”, poruka je sa sastanka Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica na kojem se razmatrala aktuelna situacija u preduzeću "Zenicatrans", koje je pred kolapsom.

Najprije se prisutnima obratila Diana Bešić (A-SDA), predsjedavajuća Gradskog vijeća, kazavši kako smatra nedopustivim neprovođenje zaključaka donesenih na sjednicama vijeća, a tiču se “Zenicatransa”. 

- Suosjećamo s radnicima "Zenicatransa". Učinit ćemo sve što je u našoj moći da im se pomogne. Neprimjereno je uzimati ljudima hljeb iz ruke - kazala je Bešić.  

Zenica. D. Pa.

I Emina Tufekčić (SDA), članica Radnog predsjedništva, ističe da je nedopustivo da građani nemaju javni gradski prijevoz te da je potrebno da se utvrdi ko je krivac za ovakvo stanje i da odgovara. 

- Klub SDA na posljednjoj sjednici predložio je zaključak da se pokrene istraga zbog neprovođenja zaključaka donesenih na ranijim sjednicama vijeća. To će na narednoj sjednici biti posebna tačka dnevnog reda - najavila je Tufekčić.  

Jasmin Hodžić (SBB), zamjenik predsjedavajuće Gradskog vijeća, napomenuo je da je za 16. januar zakazana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se raspravljati o Budžetu.  

- Iskreno se nadam da će se donijeti odluke koje će ići u korist radnika "Zenicatransa" i riješiti njihove probleme - rekao je Hodžić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.