AKTUELNO Uposlenici Komunalnog javnog društva na terenu bili već od pet sati

U Maglaju jutros osvanuo snijeg, putevi prohodni

Preporučuje se oprezna vožnja, a na makadamskim putevima u višim predjelima i upotreba lanaca

N. Br. / Avaz.ba

Maglaj je u nedjelju ujutro osvanuo pod prvim ozbiljnijim snježnim pokrivačem u ovoj godini. Na terenu su od ranih jutarnjih sati bile ekipe zadužene za zimsko održavanje ulica i trotoara u gradu, ali i ostalih puteva u maglajskoj općini. 

- Kompletna mehanizacija i ljudstvo Komunalnog javnog društva Maglaja na terenu su bili već od pet sati. Prvo su rađeni prioriteti i prilazi prema objektima Doma zdravlja, vatrogasne jedinice i Policijske stanice Maglaj, raščišćene su i posute odgovarajućim materijalnom sve ulice i trotoari u gradu, kao i u Starom gradu te Šehidska i ulica Srebreničkih žrtava rata do skretanja za magistralni put M-17. Vjerujem da su građani zadovoljni angažmanom - rekao nam je Mehmed Bradarić, direktor KJD Maglaj.  

Zimska služba preduzeća „Hajdić“ održava lokalne i nekategorisane puteve u maglajskoj općini, kao i regionalni put Zavidovići – Doboj, i to dionicu od granice Federacije i RS do naselja Dolac (općina Zavidovići). 

- Od četiri sata ujutro na terenu su četiri ekipe ljudstva i mehanizacije, i to na području novošeherskog kraja, Misurića, Liješnice, Kosove, Moševca te na regionalnom putu i u naseljima koja gravitiraju uz ovu važnu saobraćajnicu. Putevi su prohodni, preporučujemo opreznu vožnju, a na makadamskim putevima u višim predjelima i upotrebu lanaca - kazao je Jasmin Sadiković, tehnički direktori preduzeća „Hajdić“.

Više o temi Maglaj

POZITIVNE PRIČE
Ričardsoni besplatno uče đake engleski jezik
NA VRH

Podijeli članak na