AKTUELNO

U Maglaju jutros osvanuo snijeg, putevi prohodni

Preporučuje se oprezna vožnja, a na makadamskim putevima u višim predjelima i upotreba lanaca

Piše: N. Br. / Avaz.ba

19.1.2020

Snijeg u Maglaju. N. Br.

Maglaj je u nedjelju ujutro osvanuo pod prvim ozbiljnijim snježnim pokrivačem u ovoj godini. Na terenu su od ranih jutarnjih sati bile ekipe zadužene za zimsko održavanje ulica i trotoara u gradu, ali i ostalih puteva u maglajskoj općini. 

- Kompletna mehanizacija i ljudstvo Komunalnog javnog društva Maglaja na terenu su bili već od pet sati. Prvo su rađeni prioriteti i prilazi prema objektima Doma zdravlja, vatrogasne jedinice i Policijske stanice Maglaj, raščišćene su i posute odgovarajućim materijalnom sve ulice i trotoari u gradu, kao i u Starom gradu te Šehidska i ulica Srebreničkih žrtava rata do skretanja za magistralni put M-17. Vjerujem da su građani zadovoljni angažmanom - rekao nam je Mehmed Bradarić, direktor KJD Maglaj.  

Zimska služba preduzeća „Hajdić“ održava lokalne i nekategorisane puteve u maglajskoj općini, kao i regionalni put Zavidovići – Doboj, i to dionicu od granice Federacije i RS do naselja Dolac (općina Zavidovići). 

- Od četiri sata ujutro na terenu su četiri ekipe ljudstva i mehanizacije, i to na području novošeherskog kraja, Misurića, Liješnice, Kosove, Moševca te na regionalnom putu i u naseljima koja gravitiraju uz ovu važnu saobraćajnicu. Putevi su prohodni, preporučujemo opreznu vožnju, a na makadamskim putevima u višim predjelima i upotrebu lanaca - kazao je Jasmin Sadiković, tehnički direktori preduzeća „Hajdić“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.