ZENICA Održano ročište za "Zenicatrans"

Sarvan: Nismo dobili punomoć od Samostalnog sindikata saobraćaja i veza iz Sarajeva

Predstavnici Sindikata bili obavezni doći da prisustvuju ovom postupku

Piše: D. J. / Avaz.ba

Huso Sarvan

Foto: D. Jurišić


U Općinskom sudu u Zenici jutros je održano ročište na kojem nije priznato opunomoćenje advokata kojeg su angažirali radnici "Zenicatransa" prema optužnici Gradske uprave Zenica protiv Sindikalne podružnice ove firme.  

Predsjednik Sindikata „Zenicatransa“ Huso Sarvan je rekao da se nisu pojavili predstavnici Samostalnog sindikata saobraćaja i veza koji su u naslovu bili obavezni doći da prisustvuju ovom postupku.

- Nisu poslali ni punomoć našem advokatu, tako da nismo imali ni opunomoćenika da vodi postupak. Sud će donijeti odluku po sudskim odlukama, praksama, ne znam šta će to biti, ali glavni i odgovorni krivac za ovo je Samostalni sindikat saobraćaja i veza u Sarajevu. Također, kriv je i glavni sindikat sa Selvedinom Šatorovićem na čelu jer je prošao 21 dan, a niko nije došao pružiti nam podršku i pomoć. Oni su, izgleda, tu samo da idu po seminarima i da dobivaju plaće na račun onoga što radnici, predstavnici svih sindikalnih organizacija izdvajaju – rekao je razočarani Sarvan. 

  • Sarvan: Ne znam šta će biti dok ne dobijem presudu

    Sarvan: Ne znam šta će biti dok ne dobijem presudu

    Foto: D. Jurišić


On je istakao i kako još ne može komentirati odluku Gradske uprave Zenica prema kojoj više ne postavljaju rok od tri dana za deblokadu Autobuske stanice, nego sad traže da taj rok bude 15 dana.

- Ne znam šta će biti dok ne dobijem presudu od Suda, nakon čega ćemo imati više detalja. Koliko je bezobrazan Sindikat saobraćaja, toliko je i Gradska uprava, koja je pokrenula ovaj postupak utvrđivanja zakonitosti štrajka. Mi uporno tvrdimo da ovo nije štrajk, već smo bili prinuđeni da stanemo jer nemamo osnovna materijalna sredstva za djelatnost za koju smo zaduženi – rekao je na kraju Sarvan.

NA VRH

Komentari