POČELI RADOVI

U Maglaju uskoro počinje sezona klizanja

Vijest koja svakako najviše raduje djecu i mlade

Piše: N.Br. / Avaz.ba

30.1.2020

Maglaj: Postavlja se klizalište. Avaz

U Maglaju je počela priprema terena za klizanje, čemu se najviše raduju djeca i mladi. Kako smo doznali, radi se o terenu koji je do prije nekoliko dana bio postavljen u Doboju, a kojim upravlja firma „Klizalište Bijeljina“. 

Klizalište se postavlja u centru grada, u Aleji ljiljana u pješačkoj zoni. Njegova površina je blizu 400 metara kvadratnih, a lokalne vlasti osigurale su teren za postavljanje klizališne podloge, priključke za struju i vodu. 

Kako smo saznali od odgovornih osoba iz „Klizališta Bijeljina“, radi se o gumenoj podlozi s cjevčicama kroz koje rashladna mašina "tjera" antifriz rashlađen na minus deset stepeni. Cijela podloga prska se vodom i stvara se led. 

Kako se očekuje, za vikend bi klizalište trebalo primiti i prve klizače, mada se organizatori pribojavaju nešto viših temperatura koje su najavljene i koje bi, eventualno, mogle usporiti cijeli proces. 

Radno vrijeme klizališta bit će od 10 do 22 sata, cijena ulaznice je tri KM, a unamljivanje klizaljki je jednu KM za sat vremena, ali, kako su nam rekli organizatori, vrijeme provedeno na ledu i ne gleda se baš puno, jedino ako ponestane klizaljki. Prema najavama, sezona klizanja u Maglaju trajat će do kraja februara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.