ZENICA

Propao pokušaj dogovora o budžetu: Kasumović nazvao Hodžića gnjidom

U blokadi isplata plaća kredita, kao i finansiranja javnih preduzeća

Kasumović vrijeđao Hodžića. Avaz

Avaz.ba

30.1.2020

Zbog uvreda koje je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uputio vijećniku Jasminu Hodžiću propao je pokušaj dogovora radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenice i gradonačelnika Kasumovića o usvajanju prijedloga budžeta Grada Zenice ili odluke o privremenom finansiranju.

Sastanak kod Kasumovića završen je vrijeđanjem dopredsjedavajućeg GV Zenice Jasmina Hodžića.

Gradonačelnik je, naime, insistirao na odluci o privremenom finansiranju i postavljao određene uvjete u pogledu prijedloga budžeta za 2020. godinu. Kada se dopredsjedavajući Hodžić javio za riječ, Kasumović ga je nazvao gnjidom, nakon čega su članovi radnog predsjedništva GV Zenica napustili sastanak. 


Hodžić: Bez komentara sam napustio sastanak. Avaz

Prema riječima Hodžića, napad je uslijedio nakon što se u svom izlaganju pozvao na član prema kojem gradonačelnik treba u kalendarskom roku dostaviti prijedlog budžeta pred Gradsko vijeće Zenice.

- Kada sam završio izlaganje, gradonačelnik se okrenuo prema meni i obratio mi se pogrdnim riječima i uvredama krenuo izlaganje, nakon čega sam bez komentara napustio sastanak - kazao je Hodžić za "Avaz".

Zbog neusvajanja odluke o privremenom finansiranju i neusvajanja prijedloga budžeta Grada Zenice za 2020. godinu, Grad Zenica se nalazi u blokadi u pogledu isplate plaća, naknada, kredita, kao i finansiranja javnih preduzeća, među kojima su javne kuhinje, vrtići i druge ustanove koje su na budžetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.