ŽEPČE

Rusmir Agić još dvije godine na čelu

Usvojeni finansijski i plan rada za ovu godinu

Novo rukovodstvo BZK "Preporod" Žepče. Avaz

Piše: E. N.

31.1.2020

Bošnjačka zajednica kulture (BZK) "Preporod" Žepče na izvještajno-izbornoj sjednici Skupštine usvojila je finansijski i plan rada za ovu godinu.

Pohvaljen je rad društva u protekle četiri godine te istaknut značaj  njegovog postojanja kao važnog društvenog faktora koji se brine o očuvanju tradicije, kulture i običaja žepačkih Bošnjaka.

Ovom prilikom izabrani su i novi članovi. Odlukom delegata  Skupštinom će rukovoditi nova-stara predsjednica Indira Mehić, dok su u Upravni odbor izabrani Edina Šahinović, Jasmina Mehić-Šečić, Semin Smajlović, Asim Goralija, Ašir Mehmedović, Muhamed Sinanović i Rusmir Agić.

S izvještajno-izborne sjednice. Avaz

Nadzorni odbor činit će Rasema Čaušević, Mirza Babanović i Arif Odobašić, a Sud časti Nurđehan Šahinović, Suvad Hadžić i Mersad Dedović.

Prema preporuci Matičnog odbora, Društvo će i  u naredne dvije godine voditi dosadašnji predsjednik Rusmir Agić. Skupština je donijela odluku da se za  dugogodišnji rad u Društvu Alaudinu Efendiću, Mirzi Babanoviću i Arifu Odobašiću dodijeli zahvalnica BZK "Preporod". 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.