ZENICA

Nikšić: Želimo ponuditi kandidate za načelnike i gradonačelnike iz svih konstitutivnih naroda

Sadržaj sjednice vezan za aktuelnu političku situaciju, sve ono što se dešava i u državnom i u entitetskim parlamentima i vladama, kaže Magazinović

Druga redovna sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH. D. Pa.

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

1.2.2020

Želimo ponuditi kandidate za načelnike i gradonačelnike iz svih konstitutivnih naroda, poručio je to Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine (BiH), na danas održanoj drugoj redovnoj sjednici Glavnog odbora SDP-a BiH u ovom mandatnom periodu. 

Prema riječima Saše Magazinovića, sadržaj sjednice bit će vezan za aktuelnu političku situaciju, sve ono što se dešava i u državnom i u entitetskim parlamentima i vladama. 

- Ali, isto tako, sadržavat će i segment koji se odnosi na pripreme za lokalne izbore, gdje imamo velike ambicije kako u Federaciji BiH tako i u Republici Srpskoj - rekao je on, ističući da je još rano govoriti hoće li SDP imati svog kandidata za gradonačelnika Zenice. 

On smatra da čak i da imaju neki plan, strateški ga ne bi bilo pametno iznijeti, te da je Zenica jedna od vrlo značajnih sredina kada je SDP u pitanju. 

- Smatram da je ovo prostor gdje se može napraviti značajan iskorak, uz odgovarajuću programsku i kadrovsku pripremu za lokalne izbore. Međutim, nije nemoguće da se i u Zenici napravi jedan pul političkih stranaka, koji će zajednički izaći s kandidatom - rekao je Magazinović. 


Druga redovna sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH. D. Pa.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, poručio je da održavanjem ove sjednice u Zenici pokazuju da su partija cijele BiH, te da sjednice ne održavaju samo u Sarajevu, podsjećajući da je i posljednja sjednica Predsjedništva održana u Gornjem Vakufu.

- Danas već počinjemo s pričama, pripremama za lokalne izbore - donošenjem nekih konkretnih odluka. Ono što je naša želja jeste da provedemo ono što nismo uspjeli provesti na općim izborima, kada smo željeli da imamo tri kandidata. Svi su se digli, „kuka i motika“, kako će naš kandidat u RS pomoći Dodiku (Milorad op.a.) da bude izabran pa, na kraju, mi nismo predložili kandidata, a Dodik je ponovo izabran - rekao je Nikšić, dodajući da sada žele BiH ponuditi nešto novo. 

Najavio je pokušaj da sa svojim partnerima iz BH bloka naprave jednu građansku platformu, jedan širi BH blok, koji će ponuditi samo jednog kandidata za načelnike i gradonačelnike. 

- SDP će, sam ili s partnerima, ići na izbore području cijele BiH i „kao partija cijele BiH“ - zaključio je on. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.