MAGLAJ

Projekt gradnje obaloutvrde vrijedan 2,7 miliona KM

Vjerujemo da ćemo budžet u potpunosti realizirati, kaže Mahmutagić

Obaloutvrde će spriječiti eventualne poplave. N. Bradarić

Piše: N. Bradarić

5.2.2020

Vrijeme bez padavina početkom godine na maglajskom području iskorišteno je za realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata, od izgradnje parkinga u centru grada, sanacije gradske vodovodne mreže u južnom dijelu grada kao i izgradnje prilaznog puta i potpornog zida na ulazu u Tvrđavu.

Planiran je početak rekonstrukcije dijela postojećih vodovoda Stijene - Šljuke - Korita u MZ Čobe. Bit će izgrađena i primarna vodovodna mreža u MZ Misurići te rekonstrukcija ulične rasvjete. U decembru je usvojen budžet za ovu godinu od blizu 9 miliona KM, a oko 2 miliona KM se odnosi na kapitalna ulaganja po mjesnim zajednicama i gradu Maglaju.

Mahmutagić: Odabir izvođača. N. Bradarić

- Vjerujemo da ćemo budžet u potpunosti realizirati, a očekujemo da i Vijeće da svoje mišljenje na Plan kapitalnih investicija. Nakon toga slijedi raspisivanje tendera, odabir izvođača i početak radova - rekao nam je Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik.

Od budućih projekata, među najznačajnijim je izgradnja obaloutvrde.

- Ovaj projekt odobren je od UNDP-a. Planirana je izgradnja u dužini od 1.300 metara, od gradskog mosta prema željezničkim mostovima, vrijedan 2,7 miliona KM. Prvenstveno se radi o zaštitnoj ulozi u slučajevima eventualnih poplava, ali i u estetskom smislu dobit će se puno - dodao je Mahmutagić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.