OLOVO

Lov na divlje svinje bez ulova

Lijepo vrijeme, dobra organizacija i nezaboravno druženje

Blizu 300 lovaca okupilo se na području Lovačke sekcije Musići. S. Milunić

Piše: S. Milunić

11.2.2020

Članovi Lovačkog društva “Tetrijeb” iz Olova i ove su godine organizirali tradicionalni zajednički lov. Blizu 300 lovaca okupilo se na području Lovačke sekcije Musići, koja je ove godine bila domaćin zajedničkom i završnom lovu sezone na divlje svinje.

Lijepo vrijeme, dobra organizacija i nezaboravno lovačko druženje uz pjesmu i bogatu lovačku trpezu mnogima će ostati u pamćenju.

- Sve je, zahvaljujući besprijekornoj organizaciji, proteklo bez ijednog incidenta i propusta, a to je u ovakvim prilikama, kada u događaju učestvuje više od 300 ljudi, najvažniji zadatak – kazao  predsjednik LD „Tetrijeb“ Izet Smajić.

Bogata trpeza nije izostala. S. Milunić

Lovina je, uprkos dobrom pokrivanju terena i organiziranom pogonu, ipak izostala. Ispostavilo se da su se divlje svinje koje su locirane na tom području, uoči samog lova, pomjerile iz tog dijela lovišta i tako  ih ostavile bez ulova.

Sumiranje rezultata još jedne lovne sezone, za koju se već sada može kazati da je bila izuzetno uspješna, bit će prezentirano na redovnoj godišnjoj Skupštini društva koja je planirana za početak aprila. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.