MAGLAJ

Osnovana sekcija mladih antifašista

Njihova misija je ravnopravnost, solidarnost i stvaranje svijetle budućnosti za mlade

Odziv je bio i više nego zadovoljavajući. Avaz

Piše: N. Br.

18.2.2020

Kao posljednja aktivnost Udruženja anfitašista i boraca NOR-a Maglaj u okviru projekta „Maglajski duh antifašizma – jučer, danas, sutra“, održana je osnivačka sjednica Skupštine sekcije mladih.

Odziv mladih bio je i više nego zadovoljavajući, a njih tridesetak podržalo je ideju osnivanja sekcije mladih antifašista. Nakon tajnog glasanja izabrali su i predsjednika sekcije, mladog i perspektivnog gimnazijalca, maturanta Mirzu Bradarića.

Iz Udruženja su iskazali zadovoljstvo odlučnošću mladih ljudi iz Maglaja u širenju i djelovanju ideje antifašizma. Predsjednik i članovi sekcije su naglasili značaj slobode i tekovina antifašizma, predstavili plan djelovanja i pozivaju sve mlade s područja općine Maglaj da se pridruže radu sekcije čija su osnovna misija ravnopravnost, solidarnost i stvaranje svijetle budućnosti za mlade.

Inače, projekt „Maglajski duh antifašizma – jučer, danas, sutra“ realizira se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije za zapadni Balkan – ReLOaD, koji finansira EU, a implementira UNDP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.