ZENICA

Zatražena hitna sjednica Gradskog vijeća zbog razmatranja odluke o privremenom finansiranju

Sjednicu od predsjedavajuće Diane Bešić zatražili za sutra

Zenica: Gradsko vijeće. Avaz

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

20.2.2020

Petnaest od ukupno 31 vijećnika Gradskog vijeća (GV) Zenica potpisalo je danas prijedlog za zakazivanje hitne sjednice Vijeća.

U prijedlogu vijećnici od Diane Bešić, predsjedavajuće GV-a Zenica, traže da, u skladu s odredbama člana 85. i 86. stav (2) Poslovnika Gradskog vijeća, u petak zakaže hitnu sjednicu Vijeća zbog razmatranja prijedloga odluke o privremenom finansiranju Grada Zenica za period 1. januar - 31. mart 2020. godine.

Trpe građani

- S obzirom na to da pokušaji postizanja dogovora o prijedlogu budžeta Grada Zenica za 2020. godinu, vođeni pismenim pozivom gradonačelnika Fuada Kasumovića, tokom 17., 18. i 19. februara 2020. godine, u prisustvu svih predsjednika klubova političkih stranaka, samostalnih i nezavisnih vijećnika u GV-u, nisu bili uspješni, da je Grad i dalje u finansijskog blokadi, zbog koje neopravdano trpe svi građani, a posebno najosjetljivije kategorije, 15 vijećnika stava je da ne postoji nijedan razlog da se odluka o privremenom finansiranju konačno ne usvoji na hitnoj sjednici Gradskog vijeća - navodi se u saopćenju.

U pozivu predsjedavajućoj Bešić 15 vijećnika navodi da je zakonska obaveza GV-a Zenice bila da se usvoji odluka o privremenom finansiranju, kao i da je odgovornost za neuspjeh u pokušaju postizanja dogovora o prijedlogu budžeta isključivo na strani vijećnika parlamentarne većine u GV-u Zenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.