OLOVO

Od džeparca uređuju školu

U organizaciji Fondacije „Out of Area“, stigla grupa od 59 volontera

Svaka učionica dobit će vizuelni identitet. S. Milunić

Piše: S. Mi. / Avaz.ba

20.2.2020

Ovaj mjesec u znaku je intenzivnih radova u Osnovnoj školi „Olovo“. Naime, u organizaciji Fondacije „Out of Area“ stigla je grupa od 59 volontera iz Holandije, među kojima su profesori i studenti, i već nekoliko dana su angažirani na uređenju škole i nabavci opreme.

Ono što smo zatekli u školskim prostorijama je pravi mali kreativni nered. Studenti su užurbano radili s četkama, valjcima za krečenje i bojenje po hodnicima i učionicama.

- Do kraja ove školske godine ugostit ćemo učenike i studente iz još nekoliko škola iz Holandije koji će raditi na uređenju škola u Olovskim Lukama, Dugandžićima i Kruševu – kaže Edin Kljajić, direktor škole.

 

Orman: Kreativni projekti. S. Milunić

Nermina Orman, koordinatorica na projektima „Out of Area“, koja već 16 godina djeluje u BiH, nakon organizacije „Kids festivala“, sada radi na drugim kreativnim projektima poput ovog.

- Ova djeca su sama zaradila novac i žele da ga utroše kao i svoje vrijeme na djecu iz Olova. Studenti izvode molerske radove da bi na kraju svaka učionica dobila vizuelni identitet u vidu kreativnih crteža u zavisnosti od namjene kabineta - kaže Orman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.