MAGLAJ

Titula pripala kajakašu Muameru Karabegoviću

Nagrada za životno djelo uručena Vladimiru Maršičeku

Svi nagrađeni u nekoliko kategorija. N. Bradarić

Piše: N. Br. / Avaz.ba

28.2.2020

Na prigodnoj svečanosti u Maglaju izabrani su najbolji sportisti i kolektivi za 2019. godinu.

Priznanje za razvoj omladinskog sporta dodijeljeno je pionirskoj selekciji Nogometnog kluba Natron. Irfan Suljaković, predsjednik UO Odbojkaškog kluba Maglaj i predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture, ponio je priznanje za najsportskog radnika.

Priznanje za najsportistu invalida podijelili su Ramo Bradarić, član IOK Autoservis Huso i član reprezentacije ZDK u sjedećoj odbojci, i Ljilja Slišković, koja je osvojila dvije zlatne medalje na međunarodnim takmičenjima u ronjenju na dah u Sloveniji i Srbiji.

Maršiček je bio vrsni rukometaš. N. Bradarić

Viceprvaci države u rukometu, selekcije 2002. i mlađi RK Maglaj, proglašeni su najboljom sportskom ekipom. Četverostruki prvak Federacije BiH i osvajač brojnih medalja na međunarodnim regatama Muamer Karabegović, član Kajak-kanu kluba Maglaj, proglašen je najboljim sportistom.

Nagrada za životno djelo uručena je Vladimiru Maršičeku, nekad vrsnom rukometašu, specijalna priznanja posthumno su dodijeljena porodicama Adina i Aladina Delića, a Specijalno priznanje uručeno je u članovima trkačke grupe „Running–Trčanje Maglaj“, koja u svojim redovima ima četiri maratonca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.