MAGLAJ

Korisnici javne kuhinje neće ostati bez hrane

Dobro bi nam došla i pomoć punoljetnih volontera, kaže Omerović

Podjela obroka na kućnoj adresi. Avaz

Piše: N. Br. / Avaz.ba

24.3.2020

Korisnici "Merhametove" narodne kuhinje u Maglaju, a njih je 150, odnosno 69 porodica, u ovo teško vrijeme neće ostati bez redovnih obroka, i to zahvaljujući angažmanu ove humanitarne organizacije, ali i donatorima.

Stalni donator Maid Hasanić, vlasnik firme "Voćkoprom", donirao je kompletne obroke uz voće, mliječne proizvode, konzerve i hljeb za sve korisnike, a zajedno s radnicima "Merhameta" Almirom Džaferovićem i Sadmirom Suljakovićem, učestvovao je i u podjeli obroka širom općine.

- Obradovao nas je ovaj gest našeg stalnog donatora pa pozivamo i ostale privrednike da slijede ovaj primjer. Dobro bi nam došla i pomoć punoljetnih volontera - rekla je Sanela Omerović, direktorica Regionalnog odbora "Merhameta".

Radnici "Merhameta" na terenu. Avaz

Prema njenim riječima, ova humanitarna organizacija raspolaže dovoljnim količinama brašna za pripremu hljeba, kao i namirnicama, pa je poručila korisnicima da neće ostati bez obroka.

- Poštujući naredbe koje su na snazi, korisnicima starijim od 65 godina obroke ćemo dostavljati na kućne adrese. Razmišljamo o tome da korisnicima iz udaljenijih naselja Ravna, Bočinja i Bakotić osiguramo namirnice da sami pripremaju sebi obroke, kao i pakete s higijenskim potrepštinama – dodala je Omerović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.