MAGLAJ

Firma MAGNET Studio izrađuje vizire za medicinare, a u planu je i izrada tunela za dezinfekciju

Prve količine bit će donirane zdravstvenim radnicima u JU Dom zdravlja Maglaj

Vrijedni radnici izrađuju vizire. N.BRADARIĆ

Piše: N. Br. / Avaz.ba

1.4.2020

U vremenu pandemije i širenja koronavirusa, kada je svaka zaštitna oprema dobro došla, maglajska firma MAGNET Studio odlučila je dati svoj doprinos i izraditi zaštitne vizire za lice. Prve količine bit će donirane zdravstvenim radnicima u JU Dom zdravlja Maglaj.  



Izgled vizira. N.BRADARIĆ

Inicijativu Mirsada Mahmutagića, načenika općine, da i lokalne firme daju svoj doprinos u izradi zaštitne opreme za zdravstvene radnike, u ovoj firmi su odmah prihvatili.


Zaštita za medicinare. N.BRADARIĆ

- „Gimnazija "Edhem Mulabdić" nam je ustupila 3D printer i ovom prilikom se zahvaljujemo direktorici Ameli Hidić, a veliko hvala i našim prijateljima iz Tešnja, posebno Vedranu Kaseru i firmi „Alfa i Omega“, koji su nam donirali dio repromaterijala. Drugi dio materijala je osigurala naša i firma „HM promet“. Obzirom na ograničeno radno vrijeme i tešku ekonomsku situaciju, naši uposlenici su cijelu prošlu sedmicu u zatvorenim prostorijama radili samo na izradi vizira - saopćili su iz MAGNET Studija.


Izrada vizira. N.BRADARIĆ

Ovim je, navode, zaokružena jedna uspješna humana priča i nadaju se da će ova situacija što prije proći i da će se svi vratiti svojim redovnim poslovima i aktivnstima. Također su poručili kako su već fokusirani na novi projekat, a to je izrada tunela za dezinfekciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.