ZAVIDOVIĆI Mnogi građani žive na rubu egzistencije

Tuga: Zehra Muratović pala u nesvijest jer tri dana nije jela!

Nedavno je ostala bez posla u jednoj tekstilnoj firmi

A. Memišević / Avaz.ba
02.04.2020 19:17
  • Nije htjela tražiti pomoć jer ju je bilo sramota
    Nije htjela tražiti pomoć jer ju je bilo sramota Foto: Avaz

Sve veći broj socijalno ugroženih građana Zavidovića obraća se pojedincima i humanitarnim udruženjima kako bi dobili pomoć, prvenstveno u hrani.

Udruženje „Dobročinstvo, humanost, darežljivost“ (DHD) i prije krize koja je nastupila zbog pandemije koronavirusa pomaže najugroženije građane, uglavnom bolesne, starije osobe, bez primanja.  

Danima gladna

Zehra Muratović iz Zavidovića pala je u nesvijest jer danima ništa nije jela. Svijest je izgubila u blizini Doma zdravlja gdje je prebačena i zadržana dok je primila infuziju. Odatle je upućen poziv Udruženju DHD da se pomogne ovoj mladoj ženi, koja odranije ima zdravstvenih problema. Nedavno je ostala bez posla u jednoj tekstilnoj firmi.

Kupili frižider

- Više puta smo pomagali Zehri, koja živi sama. Nedavno smo joj ispunili želju i kupili frižider. Pitali smo je zašto nam se nije obratila za pomoć, kazala je da ju je bilo sramota, jer smo je već obilazili i pomagali. U Domu zdravlja su nam kazali da pacijentica tri dana nije ništa jela - kaže Nuraga Fojnica, koji je na čelu Udruženja.

Naglašava da je svakim danom sve više poziva za pomoć.

Komentari

NA VRH