ZAVIDOVIĆI Općina pomaže poljoprivrednicima

Besplatan sadni materijal

Nije potrebna nikakva dokumentacija

Ar. M. / Avaz.ba

Preuzimanje u poljoprivrednim apotekama

Foto: A. Memišević


Zbog nastale situacije, uzrokovane donošenjem Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Federacije BiH, Općina Zavidovići objavila je javni poziv za finansiranje kupovine repromaterijala za proljetnu sjetvu, odnosno sadnju tri poljoprivredne kulture - kukuruza, krompira i graha.

Novac za ovaj poticaj bit će izdvojen iz transfera za razvoj poljoprivrede s ciljem da se poljoprivredni proizvođači potaknu i ohrabre u proizvodnji hrane.

  • Kontrola nakon sjetve

    Kontrola nakon sjetve

    Foto: Avaz


Pozvani su svi poljoprivredni proizvođači i ostali zainteresirani građani sa područja općine koji planiraju zasijati kukuruz i grah ili zasaditi krompir, ukoliko kupovinu sjemenskog materijala, mineralnih đubriva i sredstava za zaštitu nabavljaju u jednoj od poljoprivrednih apoteka na području općine u periodu od 1. do 30. aprila,  da će Općina finansirati nabavku.

Postignuti su sporazumi sa svim poljoprivrednim apotekama, gdje će zainteresirani proizvođači s ispunjenim obrascem moći uzeti jedan od paketa. Nakon sjetve, općinski službenici će izvršiti kontrolu na terenu.

- Posebni uvjeti za dobivanje paketa za sjetvu nisu predviđeni, a nije potrebna ni bilo kakva dokumentacija korisnika, kao ni to da je zemljište u ličnom vlasništvu - kaže Izet Bašić iz općinske Službe za poljoprivredu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na