MAGLAJ

Korisnici javne kuhinje neće ostati bez obroka

Svakodnevno stižu nove prijave socijalno ugroženih

Nekim korisnicima hrana se dostavlja na kućnu adresu. Avaz

Piše: N. Bradarić / Avaz.ba

9.4.2020

U narodnim kuhinjama koje djeluju u okviru Regionalnog odbora "Merhameta", svakodnevno se pripremaju topli obroci za blizu 170 korisnika u Maglaju i za 110 korisnika u Zavidovićima.

- Zahvaljujući našim zalihama, ali i donatorima, uspijevamo pripremiti obroke za sve korisnike. Bolesnim i starijima od 65 godina vršimo dostavu, a ostali korisnici dolaze u naše prostorije. Naši ugostitelji i privrednici često obraduju korisnike obrocima, osiguraju im voće, kolače i mliječne proizvode, a zahvaljujući firmi "Madi", dijelimo i suhomesnate proizvode - ističe Sanela Omerović, direktorica RO "Merhamet" Maglaj, koja je pozvala donatore da pomognu u osiguravanju ambalaže za dostavu obroka.

 

Dovoljno hljeba. Avaz

Nažalost, broj korisnika se povećava i skoro svakodnevno stižu prijave o novim, socijalno ugroženim porodicama.

- Naši korisnici neće ostati bez obroka. Zahvaljujući dobrim ljudima, dobili smo nešto više od 7.000 KM, što ćemo iskoristiti za nabavku brašna za pripremu hljeba u pekarama, a razliku sredstava utrošit ćemo za nabavku ostalih neophodnih namirnica za narodnu kuhinju - dodala je Omerović.

Pored stalnog donatora, hadžije Mustafe Topčića, koji je uplatio 1.000 KM za nabavku brašna, pozivu "Merhameta" odazvali su Mirsad i Arnela Jašić te Adis i Hafiza Smajlović, koji su uspjeli da osiguraju donacije dobrih ljudi od 3.115 eura za nabavku brašna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.