VISOKO

Od danas posjete piramidama

Naš osnovni princip je sigurnost posjetilaca, kaže Osmanagić

Tuneli Ravne najatraktivnija lokacija. N. Smajović

Piše: N. Smajović / Avaz.ba

8.5.2020

Nakon tačno 50 dana otkako su bile zatvorene, lokacije Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u Visokom od danas su ponovo otvorene za posjetioce.

Gosti su ponovo u prilici posjetiti tunele Ravne, kao i Bosansku piramidu Sunca i Bosansku piramidu Mjeseca, te Tumulus u Vratnici.

– Sretni smo da nakon 50 dana ponovo otvaramo svoje lokacije za naše drage goste. Naravno, ništa neće biti kao ranije, međutim mi smo se tokom ove pauze pripremili, redovno održavali lokacije i spremno očekujemo naše goste. Naš osnovni princip je sigurnost posjetilaca, kojoj ćemo posvetiti najveću moguću pažnju, pa će tako posjete lokacijama biti svedene na grupe od maksimalno pet ljudi, uz držanje odstojanja, kao i svu potrebnu ličnu zaštitu. Na lokacijama smo pripremili i sredstva za dezinfekciju, te ćemo ispuniti sve mjere nadležnih, kako bi naše lokacije i dalje ostale sigurne za sve goste – kazao nam je Semir Osmanagić, direktor Fondacije.

Vodiči i saradnici pripremaju park za dolazak gostiju. N. Smajović

Na kompleksu Ravne zatekli smo vodiče i uposlenike Fondacije koji spremaju lokacije za prijem gostiju, za koje očekuju da počnu dolaziti već ovog vikenda.

– Pozivam sve Bosance i Hercegovce, posebno one koji do sada nisu bili ovdje, da nam dođu, da posjete Bosansku dolinu piramida, naše tunele u kojima je najveća koncentracija negativnih jona na svijetu, koji su izuzetno blagotvorni za ljudsko zdravlje. Tu su i naši novi sadržaji u parku „Ravne 2“, staze i šetališta koja prolaze kroz crnogoričnu šumu, koja je najbolji izvor jačanja imuniteta – istakao je Osmanagić.

Inače, Fondacija je nakon konsultacija s Upravom civilne zaštite ZDK i Ministarstvom unutrašnjih poslova ZDK odlučila da otvori svoje lokacije u Visokom, uz strogo pridržavanje propisanih mjera Federalnog štaba Civilne zaštite.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.