MAGLAJ

Građani uređuju izletište

U planu je i čišćenje bazena površine blizu 50 kvadrata

Prelijepa priroda za odmor. N. Bradarić

Piše: N. Br. / Avaz.ba

3.6.2020

U okolici Maglaja puno je mjesta gdje čovjek može odmoriti oči i dušu. Mještani se nerijetko trude da te prostore učine što ljepšim i privlačnijim izletnicima. Posljednji od takvih primjera našli smo u MZ Misurići, gdje se pored puta prema Ošvama, kod Sikole, uređuje i gradi lijepo mjesto za izlete.

Na području gdje se nekada nalazio spomenik žrtvama fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu vrijedni mještani Misurića podižu nekoliko mjesta za odmor. Samir Fetić, povjerenik MZ, na ideju o obnavljanju ovog područja došao je još prije sedam mjeseci.

Fetić: Zahvalan na pomoći. Avaz

- Ovdje smo uvijek dolazili na izlete, još dok smo bili djeca. Prije početka bilo kakvih radova od Udruženja antifašista i boraca NOR-a, koje je vlasnik zemljišta, dobio sam saglasnost za radove. Radovi su počeli, a onda je proglašena pandemija. Sa smirivanjem situacije, nastavili smo tamo gdje smo stali – ističe Fetić, koji je zahvalio svima koji su pomogli akciju novcem, radom ili građevinskim materijalom.

Već je podignuta nadstrešnica površine dvadesetak kvadrata, a urađeni su i temelji za drugu, nešto manju. Zahvaljujući Nusretu Kepiću, osiguran je dovod vode. U planu je i čišćenje bazena površine blizu 50 kvadrata.

- Tu smo kao djeca dolazili na kupanje. Vjerujem da će ovo mjesto biti veoma popularno za izlete - dodao je Fetić.

Sve što je do sada urađeno, urađeno je zahvaljujući entuzijazmu mještana i pomoći dobrih ljudi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.