SAJAM U MAGLAJU

Izloženi domaći eko-proizvodi

Ponuda je dobra i raznovrsna, a bilo je i mušterija, posebno onih koji cijene ekološki uzgoj

N. Bradarić / Avaz.ba

Predstavili se proizvođači iz cijele BiH

Foto: N. Bradarić


Dva dana Maglaj je domaćin Sajmu eko-proizvoda, a mali karavan bh. proizvođača u petak i subotu zaustavit će se u Zavidovićima. Maglajlijama su se svojim proizvodima predstavili proizvođači i prerađivači meda, voća, mlijeka, ljekobilja i mesa iz Bosanskog Dubočca, Visokog, Stoca, Bosanskog Petrovca, Bihaća i Zenice.

 • Prašović: Podrška promociji

  Prašović: Podrška promociji

  Foto: Avaz


Ponuda je dobra i raznovrsna, a bilo je i mušterija, posebno onih koji cijene ekološki uzgoj. Kroz Udruženje „Domaći proizvod -Herbalos“ Sarajevo ujedinilo se šezdesetak proizvođača.

- Udružili su se domaći proizvođači sa svojim autentičnim proizvodima i sve su ovo napravile bosanske ruke. Odlučili smo formirati udruženje i krenuti u promociju domaćih proizvoda. Već smo bili u Bugojnu, Novom Travniku, Travniku, Vitezu, sada smo u Maglaju, a u petak i subotu bit ćemo u Zavidovićima. Lokalne vlasti su tu da nam pomognu, negdje ima i otpora, ali ljudi uglavnom podržavaju ovaj način promocije domaćih proizvoda - rekao nam je Ajdin Prašović iz ovog udruženja.

 • Bećirbašić: Slatki program

  Bećirbašić: Slatki program

  Foto: Avaz


Samir Bećirbašić na sajmu zastupa Senadu Kovač koja proizvodi sokove, džemove i bestilj od aronije, duda, drijenka, višnje, borovnice, kupine, ruže, brusnice, višnje, šipka, jabuke, kruške, jagode, maline.

- Ovo je naš slatki program, sve su ovo organski proizvodi, bez šećera, a u proizvodnji je korištena planinska izvorska voda – rekao nam je Kovač.

 • Milošević: Najtraženiji serum od bilja

  Milošević: Najtraženiji serum od bilja

  Foto: Avaz


 Branko Milošević, koji zastupa „Hercegovačke plodove“ iz Stoca, zadovoljan je boravkom u Maglaju jer, kako kaže, prodali su sav med od kadulje i vrijeska.

- Trenutno nam je najtraženiji proizvod serum od smilja namijenjen čišćenju i jačanju kože. Kakvo je vrijeme i pandemija koronavirusa zadovoljni smo posjetom - dodao je Milošević.

NA VRH

Podijeli članak na