VISOKO

Certifikat za Veterinarsku stanicu

Potpisan ugovor i s organizacijom „Dogs Trust“

Kurspahić: Mnogo nam znači. Avaz

Piše: N. Sm. / Avaz.ba

22.7.2020

Veterinarska stanica Visoko i u doba koronavirusa nastavila je sa svojim redovnim aktivnostima, a u proteklom periodu realizirani su i neki projekti koji će biti od velike koristi, posebno za vlasnike kućnih ljubimaca. Sve ove aktivnosti prepoznale su i neke od vodećih institucija pa je dobila i certifikat kao subjekt s najboljom bonitetnom ocjenom u BiH.

Gazić: Jasnija slika. Avaz

 – Certifikat nije stigao preko noći, riječ je o dugogodišnjoj kontroli uspješnog rada, a to nam znači mnogo za naš daljnji rad. Također, potpisali smo ugovor i s organizacijom „Dogs Trust“ i do kraja godine ćemo raditi kastraciju i sterilizaciju pasa lutalica, kao i vlasničkih pasa, te vakcinaciju. Uz sve ovo, mi nastavljamo i s našim redovnim aktivnostima, a koronavirus nas nije zatekao nespremne, imali smo rezerve lijekova i vakcina – rekao nam je direktor Ahmed Kurspahić.

Projekt sa „Dogs Trust“ je već počeo, a prije same realizacije ispunjeni su i brojni tehnički uvjeti te osposobljen kadar. 

–  Ovo će biti značajan projekt, jer ćemo dobiti jasnu sliku o broju pasa lutalica – kazao je doktor veterine Mirza Gazdić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.