TEŠANJ

Adem Mudrov: Ljubav prema konjima prenosi na mlade

Odmalena je bio fasciniran konjima, djed je 'podgrijavao' njegovu želju, ali sve je ostalo samo na obećanjim

N. Bradarić / Avaz.ba

Mudrov: Zaljubljenik u konje i jahanje

Foto: N. BRADARIĆ


Prelijep kraj, netaknuta priroda, čist zrak, dobri i radišni ljudi. Ovako o rodnim Piljužićima kod Tešnja priča Adem Mudrov (36), zaljubljenik u konje i jahanje. Osnivanjem Konjičkog kluba „Ranč Mudrov“ prije nepuna tri mjeseca, Adem je ostvario svoj dječački san.

Odmalena je bio fasciniran konjima, djed je 'podgrijavao' njegovu želju, ali sve je ostalo samo na obećanjima. Ratne godine Adem je s porodicom proveo u Njemačkoj.  Prije osam godina nabavio je prvo ždrijebe, a sada u štalama ima šest konja, Lalu, Miu, Sanija, Anku, Amosa i Lunu. 

 O konjima se svi brinu s velikom ljubavlju. Ne samo Adem, nego i supruga Emina, sinovi Davud i Fatih, roditelji Seada i Mirsad.

- Ovo je moj san, a u supruzi imam podršku. Kada sam na poslu, o konjima se brinu i roditelji. Ovi konji služe isključivo za uživanje, jahanje i vožnju fijakerom, a nedavno smo pokrenuli i školu jahanja - priča Adem.

Mnoga djeca su sa strahom došla na prve časove. Nekome, priča nam Adem, treba malo vremena da taj strah prevlada i djeca se brzo oslobode. U planu je, priča Adem, izgraditi veliki manjež, klupske prostorije, ali i približiti jahanje djeci s posebnim potrebama kao oblik terapije.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na