NAKON ADAPTACIJE

U Zenici otvoren Centar za mlade

U proteklom period urađene dvije faze obnove

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

13.8.2020

Centar je oformljen 2018. godine. Avaz

U Zenici je otvoren preuređeni Centar za mlade, prostor koji će biti mjesto susreta mladih iz Zenice, BiH i regiona. Centar je oformljen 2018. godine, a u protekle dvije godine doživio je dvije faze adaptacije.

Kako su pojasnili iz Udruženja „Reaktiv“, Centar će biti dom omladinskih udruženja i organizacija, a u narednih pola godine planiraju više od 50 aktivnosti.

- Čitaonica bi trebala biti u funkciji već krajem augusta, kako bi studenti mogli pripremati ispite, a učenici spremno dočekati novu školsku godinu. Pored toga, organizirati ćemo i radionice engleskog i njemačkog jezika, pisanja CV-a, zabavne aktivnosti za mlade, a u planu nam je i kreiranje Prvog zeničkog Stand-up show-a - kažu iz „Reaktiva“.

Novo ruho centar je dobio prije nekoliko dana, zahvaljujući utopljavanju zgrade, a radi se o projektu vrijednosti 112.298 KM.

- Podržali smo sve koji su se obratili za podršku.  Zato ohrabrujem mlade da pokažu odvažnost i odlučnost te svojim idejama doprinesu da zajedno oblikujemo Zenicu kao mjesto gdje će mladi željeti ostati, a ne iz kojeg se spremaju otići - poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.