PRIJAVLJENO TUŽILAŠTVU

Uznemirujuće fotografije: Ubijeni psi u Zenici

Iz zeničke Šape su naveli da su na fotografijama prikazani mrtvi psi u prostoriji karantene zeničkog Skloništa za napuštene životinje u Stranjanima, kojim upravlja JKP Alba Zenica

Ubijeni psi. Facebook

Avaz.ba

1.9.2020

Udruženje za spašavanje i zaštitu životinja Šapa Zenica podnijelo je prijave Kantonalnom tužilaštvu i Kantonalnoj veterinarskoj inspekciji, sa zahtjevom za hitnim pokretanjem istrage povodom ubijenih pasa u zeničkom azilu. Uznemirujuče fotografije su objavljene na Facebooku. 

Iz zeničke Šape su naveli da su na fotografijama prikazani mrtvi psi u prostoriji karantene zeničkog Skloništa za napuštene životinje u Stranjanima, kojim upravlja JKP Alba Zenica, a što upućuje na masovna ubijanja pasa u skloništu, uz navode da se ona vrše kontinuirano.

Šapa Zenica je još u januaru 2017. godine podigla glas protiv kršenja zakona i podzakonskih akata u Skloništu za napuštene životinje u Stranjanima, ukazujući na nestajanje pasa u skloništu i na svu pogrešnost i nezakonitost politike stvaranja slobodnih smještajnih kapaciteta metodom ubijanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.