AKCIJA U BREZI

Humanisti darivali kapi koje život znače

Za Kantonalnu bolnicu Zenica osigurano 106 doza krvi

Avaz.ba

5.9.2020

Dobar odziv Brezana drugima za primjer - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Crveni križ općine Breza još jednom je organizirao veoma uspješnu akciju darivanja krvi u saradnji s Transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica.

Tokom dvodnevne akcije odazvao se 121 darovalac, od kojih je 106 dalo krv, dok ostalih 15 iz zdravstvenih razloga nije bilo u mogućnosti to učiniti.

- Moramo biti ponosni na naše davaoce, koji su po ko zna koji put pokazali svoju humanost da u ovo teško vrijeme borbe protiv epidemije koronavirusa pokažu svoju odlučnost da pomognu onima kojim je potrebna pomoć. A ona je mnogima potrebna posebno sada, kada imamo veliki problem u društvu, pa i svijetu, od zaraze koronavirusom. Drastično su smanjene količine krvi, ali ne i potrebe naših sugrađana, tako da je odvažnost naših davalaca višestruko značajna - navode u Crvenom križu Breza.

Brezani su tokom ove godine dali 207 doza krvi za potrebe KB Zenica, što ovu općinu svrstava u prve redove na nivou Kantona i Federacije u odnosu na broj stanovnika.

Veliki doprinos ovoj izuzetnoj akciji dali su volonteri i mladi, koji su, kao i do sada, bezbroj puta pokazali odvažnost i nesebičnost.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.