NA LICU MJESTA

I u Zenici počela školska godina

Prigodnim programom u školi “Skender Kulenović” ozvaničen početak nove školske godine na području ZDK

D. Pa. / Avaz.ba

a

Foto: a


Prigodnim programom u Osnovnoj školi “Skender Kulenović” u Zenici ozvaničen je početak nove školske godine na području Zenice i Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). 

Prisutni roditelji sa svojim prvačićima nisu krili oduševljenje što su dočekali da, uprkos pandemiji koronavirusa, njihovi đaci sjednu u školske klupe.

Na samom početku programa prisutnima se obratio Amel Kablar, direktor škole, koji je prvačićima zaželio dobrodošlicu u ovu školu.

- Želim vam čestitati polazak u školu. Meni je, a želim da to i vama bude, prvi dan škole bio najradosnijih dan u životu. Želim vam puno uspjeha na putu obrazovanja u koje ste danas zakoračili i da izraste u dobre i poštene ljude na koje ćemo biti ponosni - poručio je Kablar.

Đacima je još kazao da čuvaju sebe i nove školske drugare, da usvajaju nova znanja i budu istraživači jer je učenje dugo i zanimljivo putovanje.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je prethodno đacima podijelio zaštitne maske, kazavši da prvačići ulaze u školsku godinu kakva se ne pamti u historiji zbog pandemije.

Zeničko-dobojski kanton
U Zenici otvoren Centar za mlade

Više o:

Zenica ZDK Škola
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na