CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

U Maglaju raste potreba za materijalnom i psihološkom pomoći

Osnovali Dnevni centar za djecu s poteškoćama u razvoju

N. Bradarić

Centar obilježava 45 godina rada

Foto: N. Bradarić


Javna ustanova Centar za socijalni rad u Maglaju obilježava 45 godina rada. Vrijedan jubilej koji zbog pogoršane epidemiološke situacije neće moći biti obilježen onako kako je planirano.

- Trudimo se da budemo na usluzi našim građanima onoliko koliko nam zakon i naše mogućnosti dozvoljavaju. Hvala svima koji su nam podrška, lokalnim i kantonalnim vlastima, kolegama i kolegicama iz ostalih centara u ZDK, obrazovnim ustanovama, Domu zdravlja i Centru za mentalno zdravlje - rekla je Aida Hadžić, direktorica Centra za socijalni rad.

  • Hadžić: Na usluzi građanima

    Hadžić: Na usluzi građanima

    Foto: N. Bradarić


U Centru su posebno ponosni na činjenicu da je ideja o osnivanju Dnevnog centra za djecu s poteškoćama u razvoju potekla baš iz Maglaja i da su posebno angažirani oko edukacije i praćenja hraniteljskih porodica.

- Smatramo da se socijalni rad ne vrednuje dovoljno. Mislim da se socijalna zaštita ne može odvojiti od zdravstvenog i obrazovnog sistema jer samo zajedno možemo pružiti adekvatnu zaštitu i pomoć porodicama i pojedincima - istakla je Hadžić i dodala da je primjetno da u posljednjih nekoliko godina raste potreba i za materijalnom i psihološkom pomoći.

Kroz razne projekte nastoje pomoći socijalno ugrožene porodice.

- Pomažemo oko nabavke školskog pribora, stipendija, prijenosnih računara, podjele prehrambenih paketa, te raznih vidova ekonomskog osnaživanja naših porodica. Takav je i nedavni primjer izuzetno vrijedne donacije od TIKA-e od devet plastenika - istakla je Hadžić.

NA VRH

Podijeli članak na