PROTEST U ZENICI

Studenti traže bezuvjetni upis i smanjenje školarine

Okupljanje najavili i za sutra i prekosutra

S današnjeg okupljanja. A. Hećimović

Piše: Aj. H.

12.11.2020


Svoje nezadovoljstvo danas su protestom ispred Rektorata iskazali studenta Univerziteta u Zenici. Osnovni zahtjevi su usvajanje prijedloga studenata za bezuvjetni prelazak na narednu godinu i smanjenje školarine. Protesti će biti održani i sutra i prekosutra u 12 sati.

- Nadam se da će se cijela ova situacija riješiti kada Senat donese konačnu odluku. Veoma je bitno da studenti znaju na čemu su te da se odluka donese na vrijeme kako bi studenti znali da li da upišu obnovu, da znaju tačan početak nastave. Ukoliko se oduži donošenje odluke, studenti će biti primorani da upišu obnovu, jer će propustiti zimski semestar. Ukoliko budu usvojeni zahtjevi studenata, nastava će se moći nadoknaditi ukoliko to bude potrebno - kaže predsjednik Unije studenata Haris Ibrahimbegović.

Iskazali svoje nezadovoljstvo. A. Hećimović

Naglašava i da će datum upisa studenata biti pomjeren, sve sa ciljem da niko ne propusti upis u narednu godinu.

Protestima je prisustvovala i Berina Kovačević, studentica druge godine Ekonomskog fakulteta.

- Naši zahtjevi su jasni, želimo bezuvjetni prelazak i smanjenje školarine, sve to zavisi od odluke Senata, koja još nije donesena. Nadamo se da će naši zahtjevi biti usvojeni te da će u skorije vrijeme biti održana sjednica Senata – kaže Kovačević.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.