U MITROPOLIJI U SARAJEVU

Mitropolit Hrizostom uručio zahvalnicu dr. Osmanagiću

Čim vremenski uvjeti budu dozvoljavali dogovorena posjeta Bosanskoj dolini piramida

Piše: N. Sm.

20.11.2020

Osmanagić i Hrizostom: Iskazana zahvalnost za realizirane akcije. N. Smajović

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom u sjedištu Mitropolije u Sarajevu primio je dr. Semira Osmanagića, direktora Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

Uposlenici Fondacije na čelu sa dr. Osmanagićem su tokom ove, ali i prethodnih godina, među svim poslovima i obavezama koje su imali, izdvojili vrijeme i za održavanje i čišćenje groblja i crkve na Ravnama kod Visokog, ali i za akciju čišćenja pravoslavnog groblja na Kromolju u Sarajevu, što je oduševilo brojne građane, ali i čelnike Pravoslavne crkve.

Upravo pomenute akcije Fondacije bile su i povod za prijem kod mitropolita Hrizostoma, koji se još jednom zahvalio za akcije uređenja i zaštite drevnih grobalja u Visokom i Sarajevu, te civilizacijski i kulturološki odnos i poštovanje prema spomenicima vjere, kulture, življenja i historije naroda na prostoru mitropolije.

U ugodnom razgovoru koji je potrajao skoro sat vremena, mitropolit Hrizostom je iskoristio priliku da se dr. Osmanagiću i lično zahvali na akcijama koje su realizirane proteklih mjeseci, a kao veliki poznavalac arheologije mitropolit je s dr. Osmanagićem razgovarao i o brojnim arheološkim lokacijama u našoj zemlji, koje zaslužuju puno veću pažnju.

Na kraju posjeta dr. Osmanagić je mitropolitu Hrizostomu poklonio i svoju knjigu sa posvetom, dok je i mitropolit pored zahvalnice uručio i dvije zanimljive knjige. Čim vremenski uvjeti budu dozvoljavali dogovorena je i posjeta mitropolita Bosanskoj dolini piramida u Visokom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.