ZENICA

Učenici osvojili nagradu pa renovirali prostoriju

Predstavili problem predrasuda, socijalne uključenosti i nedostatka međuvršnjačke edukacije

Piše: A. O.

15.5.2021

Prostorija za učenje ranije i nakon uređenja. AVAZ

Učenici Tehničke škole u Zenici odlučili su renovirati prostoriju škole koju pohađaju, uz pomoć sredstava koja su osvojili na „Upshift“ takmičenju BiH. 

Novoopremljena prostorija namijenjena je za druženje i učenje, a realizacija projekta započela je tokom prošle godine. S obzirom na pandemiju izazvanu koronavirusom, realizacija je potrajala duže. Ajdin Muračević, Eldar Musić, Murisa Kobilica i Tarik Rizvić, s mentoricom Vesnom, u junu prošle godine online su radili sedam dana na projektu.


Rad i trud

Nakon sedam dugih dana rada i truda, učenici su prezentirali svoj projekt i uvjerili stručni žiri da su vrijedni svoje nagrade.


Prostorija prije renoviranja. AVAZ

Oni su na raspolaganju imali deset minuta govora o projektu, a, kako kažu, prepali su se, s obzirom na to da su imali toliko toga da kažu, a malo vremena. Ističu da su pokazali samouvjerenost i želju da ostvare projekt, što se na kraju i isplatilo.

Dva sata nakon prezentacije, žiri je donio odluku, gdje je ovim učenicima i još za četiri tima iz BiH dao nagradu od 3.000 KM. Za ta sredstva kupili su televizor, fotelje, sto, stolice i klupice.


Socijalna interakcija

Učenici su odlučili da, na osnovu svojih iskustava u socijalnoj interakciji s vršnjacima, predstave problem predrasuda, socijalne uključenosti i nedostatka međuvršnjačke edukacije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.