OBRAZOVANJE

Svečani ispraćaj za maturante u Maglaju

Danis Bradarić učenik generacije

Piše: N. Bradarić

20.6.2021

Dobitnici nagrade i priznanja. N. BRADARIĆ

Školovanje je završilo i 116 maturanata 69. generacije Mješovite srednje škole u Maglaju

Maturanti su, uz najljepše želje, ispraćeni u život koji je pred njima: da oni koji nastavljaju školovanje upišu i završe odabrane fakultete, a ostali što prije pronađu posao. U holu škole organizirana je, kako je rekla direktorica Samira Mujkanović, skromna i simbolična svečanost.

Nažalost, zbog pandemije i ograničenja, svečanosti dodjele diploma najboljima od najboljih i proglašenju učenika generacije nisu mogli prisustvovati svi učenici.

- Bili ste dobri i vrijedni učenici, društveno odgovorni i humani, uspješni u školskim i drugim aktivnostima, promovirali ste sebe i svoju školu. Vaši profesori su jednako cijenili vaše akademske i sportske uspjehe - poručila je Mujkanović.

Za laskavo priznanje “učenik generacije“ konkurirala su 23 učenika, a njih petero, koji su imali odličan uspjeh, primjerno vladanje, ali i sve petice tokom školovanja - Danis Bradarić, Almina Kalabić, Ajla Omić, Tarik Suljaković i Benjamin Uzunović ušlo je u najuži izbor. Nakon što je bio učenik generacije u osnovnoj školi, Danis Bradarić je i učenik 69. generacije Mješovite srednje škole.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.