USPJESI

Novi sadržaj u Maglaju: Kreativci izlažu u centru

Predstavljena raznovrsna paleta proizvoda

Piše: N. Br.

17.7.2021

Elvir Hambašić s kćerkom Irmom: Odlična ideja. N. BRDARIĆ

I ove godine Dom kulture „Edhem Mulabdić“ realizira projekt „Zapis o Maglaju“ kao podršku pojedincima, formalnim i neformalnim grupama građana koji žive na lokalnom području, a žele promovirati i predstaviti raznovrsnu paletu proizvoda, od hrane i napitaka, do ručnih radova i umjetničkih djela.

Nakon javnog poziva, iz ove ustanove javili su se zainteresirani da se predstave i to na atraktivnoj lokaciji u centru grada, odnosno u kućici koja je poklon švicarske organizacije „Borderfree“ na čijem je čelu Maglajka Vanja Crnojević. 

Maglajlije su tako imale priliku da upoznaju poljoprivrednog proizvođača Mirzeta Obralića, člana Udruženja Agro-Liješnica, koji po principima organske proizvodnje uzgaja paradajz i papriku.

- Dobra je ovo prilika da utječemo na naše građane da promijene svijest i počnu kupovati domaće, kvalitetne proizvode - priča nam Mirzet.

Svoje radove izložili su i drvorezbar Elvir Hambašić, vlasnik obrta „Suvenir“ i njegova kćerka Irma.

- Ovo je odlična ideja. Ono što napravim kupuju, uglavnom, mladi, a to su ukrasni predmeti s ljubavnom tematikom. Pristojno i zaradim, da ne moram od roditelja tražiti džeparac - dodala je Hambašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.