MANIFESTACIJE

Zabava i edukacija za djecu i tinejdžere u Maglaju

Učesnici radionica imali priliku da se druže s grupom studenata iz Sjedinjenih Američkih Država

Piše: N. Bradarić

26.7.2021

Brojne aktivnosti za mlade. AVAZ

Nakon besplatnih radionica engleskog jezika bračni par iz SAD Ričardson (Richardson), koji su već izvjesno vrijeme stanovnici Maglaja, te Udruženje za opće dobro i edukaciju „Dvor“ organizirali su „Maglajske noći“.

Radi se o nizu aktivnosti na engleskom jeziku koje su bile namijenjene djeci i tinejdžerima, uzrasta od 11 do 19 godina. Ekipne igre, takmičenja, grupe za razgovor, turnir u košarci 3 na 3, potraga za blagom, takmičenja u brzini i spretnosti, hrana, piće i mnoštvo nagrada, sve su to sadržaji koji su organizirani za djecu i omladinu.

Učesnici radionica imali su priliku da se druže s grupom studenata iz Sjedinjenih Američkih Država. Oni su od maja u posjeti Bosni i Hercegovini i upoznaju se s njenim građanima i kulturom.

Organizatori „Maglajskih noći“ osigurali su i nagrade za najspretnije i najvještije na takmičenjima - romobile s kacigama, slagalice, lopte, igračke za plažu i još mnogo toga.

- Dobili smo mali grant iz SAD i kupili smo pet romobila te puno ostalih nagrada. U južnom dijelu grada planiramo izgraditi skejt park najesen. Ostvarili smo odličnu saradnju s lokalnim vlastima i načelnikom općine Mirsadom Mahmutagićem. Čekamo ponude od firmi iz SAD i Hrvatske jer nas je pandemija malo usporila u našim planovima - rekao nam je Džimi Ričardson (Jimmy) iz Udruženja „Dvor“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.