OPĆINA KAKANJ

Sačinjena preliminarna lista kandidata koji su ispunili uslove za stipendiju

Odluku o konačnom broju studenata sa preliminarne liste kojima će biti dodijeljena kantonalna stipendija donijet će nakon razmatranja prigovora

A. Ovčina

9.8.2021

Svaki kandidat za stipendiju može saznati kako je bodovan. ILUSTRACIJA

Preliminarna lista kandidata koji su ispunili uslove za dobijanje stipendije konačno je sačinjena, nakon što je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK raspisalo Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s prebivalištem na području Zeničko-dobojskog kantona za akademsku 2020/2021. godinu, te nakon bodovanja aplikacija.

Kako su saopćili iz Općine Kakanj, svaki kandidat za stipendiju može saznati kako je bodovan uz pomoć šifre koju je dobio prilikom predaje prijave na konkurs.

Na listu se može izjaviti prigovor u pisanoj formi Službi za društvene djelatnosti, boračka pitanja, raseljena lica, izbjeglice i povratnike Općine Kakanj u roku od osam dana od dana objavljivanja.

Odluku o konačnom broju studenata sa preliminarne liste kojima će biti dodijeljena kantonalna stipendija donijet će nakon razmatranja prigovora Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK u skladu sa raspoloživim sredstvima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.