VISOKO

Humanitarni turnir u obaranju ruke: Petar Sević apsolutni pobjednik u Visokom

Cilj je bio pomoći osobama koje boluju od mišićne distrofije

Piše: N. Sm.

5.9.2021

Najuspješniji takmičari na turniru. Avaz

Prvi humanitarni turnir u obaranju ruke održan je proteklih dana u Visokom, a organizator je bio Visočanin Mubekir Zilić, koji se dugi niz godina bavi ovim interesantnim sportom, uz pomoć američke nevladine organizacije „DTcare“.

Na turniru su učešće uzeli brojni takmičari iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i iz zemalja regiona, Hrvatske i Crne Gore. Apsolutni prvak ovog prvog turnira bio je Petar Sević iz Splita, koji je slavio u profi kategoriji preko 95 kilograma, i to u obaranju i desnom i lijevom rukom.


Najuspješniji takmičari na turniru. Avaz

U ovoj kategoriji druga pozicija u obaranju desnom rukom pripala je Ljubi Krstiću, dok je treći bio Vojkan Todorović, a u obaranju lijevom rukom drugi je bio Zlatko Tole, a treći Ivan Koprčina.

U profi kategoriji do 95 kilograma s obje ruke prvu poziciju osvojio je Josip Semren. Takmičili su se i amateri - desnom rukom najbolji je bio Almin Matoruga, a lijevom Ibrahim Kopić. Bitno je istaknuti kako je turnir bio humanitarnog karaktera, a cilj je pomoći osobama koje boluju od mišićne distrofije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.