SASTANAK

Jelić razgovarao s grupom mladih poduzetnica iz kreativne industrije u ZDK

Naglasio je da će ovo ministarstvo u saradnji s Vladom ZDK-a, u granicama svojih nadležnosti i mogućnosti, učiniti maksimum da i u 2022. godini budu partneri poduzetnicima

Sa održanog sastanka. AGENCIJE

A. O.

7.2.2022

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Zlatko Jelić primio je neformalnu grupu poduzetnica, vlasnica malih biznisa registrovanih na području ovog kantona, koje posluju u oblasti kreativne industrije, saopćila je kantonalna pres-služba. 

U grupi poduzetnica bile su Lejla Selimović (Wood Surgery), Sanita Kurbegović-Huskanović (Bubamara-pletena majstorica), Ena Begičević-Čeliković (Studio Elosso), Džana Muharemović-Hamedović (Kloko), Amela Hasanbegović (Torbejarabi) i Lamija Beganović-Uzunović (HAGI).

Razgovarano je o aktuelnim problemima i izazovima s kojima se susreću žene poduzetnice, kao i načinima veće podrške ženskom poduzetništvu od organa i institucija Kantona.

Ministar Jelić je istakao da Ministarstvo privrede nastoji biti podrška svim sektorima privrede, a naročito mladim poduzetnicima i obrtnicima, što se vidi iz realizovanih programa i dodijeljenih sredstava podrške privredi kontinuirano u proteklom periodu.

Naglasio je da će ovo ministarstvo u saradnji s Vladom ZDK-a, u granicama svojih nadležnosti i mogućnosti, učiniti maksimum da i u 2022. godini budu partneri poduzetnicima u cilju intenziviranja investicija, povećanja zapošljavanja i razvoja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.