SAOPĆENJE

Delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj posjetila Gradsku upravu Zenice

Gradonačelnik se zahvalio Evropskoj banci za obnovu i razvoj za izuzetnu podršku u realizaciji ključnog projekta za građane Zenice, izgradnje Toplane

Sa sastanka u Zenici. Avaz

E. Ma.

25.5.2022

Delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođena Manuelom Nesl (Naessl), direktoricom EBRD-a BiH posjetila je Gradsku upravu Zenice, gdje se sastala s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Sastanku je prisustvovalo i rukovodstvo Javnog preduzeća „Zenicagas“ d.o.o. Zenica.

Povod posjete bio je razgovor o implementaciji projekta gasifikacije Zenice i projekta Regionalni vodovod „Plava voda“, a spomenuta je i mogućnost realizacije drugih infrastrukturnih projekata u gradu Zenica.

Gradonačelnik Kasumović se neizmjerno zahvalio Evropskoj banci za obnovu i razvoj za izuzetnu podršku u realizaciji ključnog projekta za građane Zenice, izgradnje Toplane, čime je na savremen i ekološki prihvatljiv način riješen decenijski problem zagrijavanja grada daljinskim grijanjem.

- EBRD je veliki prijatelj gradu i građanima Zenice. Uključivanjem Zenice u Program zelenih gradova omogućili ste Gradu Zenica da svoje naredne korake i planove poduzima u skladu sa ekološki prihvatljivim standardima - zaključio je gradonačelnik Kasumović.

Na kraju sastanka dogovorene su dalje aktivnosti EBRD-a i Grada Zenica u vezi sa realizacijom projekata koji su bili u fokusu današnjeg susreta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.