PRIJEM MATURANATA

Kasumović: Ne trebamo brinuti za Zenicu i BiH kada imamo ovako pismenu omladinu

Gradonačelnik Zenice simbiolično im je uručio na poklon knjigu i 100 KM

Piše: E. Ma.

22.6.2022

S prijema u Zenici. Avaz

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas tradicionalni prijem za 134 maturanta iz 11 srednjih škola sa područja Grada Zenice, a koji su svoje školovanje završili odličnim uspjehom.

Ovom prilikom on je svakom od maturanata lično je čestitao na ostvarenom uspjehu tokom srednjoškolskog obrazovanja, te im simbiolično na poklon uručio knjigu i 100 KM.

- Uvijek treba posvetiti pažnju mladima, posebno onima koji se trude i zalažu, a takvih je danas u Velikoj sali bilo 134. Ovo je budućnost Zenice i Bosne i Hercegovine. Vidjeli ste koliko je omladine, odnosno učenika koji su najbolji u svojoj generaciji. Nikada više se ne trebam brinuti za Bosnu i Hercegovinu i Zenicu kada imamo ovako pismenu omladinu. Ovo je skroman poklon grada, ali njima velika pažnja da ih Gradska uprava sa mnom na čelu prati. I dalje ćemo im omogućiti mnoge stvari kroz njihovo studiranje i zapošljavanje. Čestitam maturantima, njihovim profesorima, ali i roditeljima -  poručio je gradonačelnik Kasumović.

Još je istakao kako trebaju biti pažljivi prilikom izbora daljeg obrazovanja, ali i da se nastave truditi biti ako ne najbolji, onda jedni od najboljih te da će kao takvi uvijek biti atraktivni za poslodavce.

Brojni prisutni maturanti nisu krili oduševljenje ovim pozitivnim gestom , ali i što su čuli korisne savjete od gradonačelnika Kasumovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.